Skip to main content

De bouw van de eerste vrijstaande villa’s op de 13 kavels van Kavels Achter de Duinen Fase 1 in Westmade-Noord is gestart. De perceeloppervlakten in deze fase variëren van 364 tot 739 m2.  Zeven kavels grenzen aan water. De kopers hebben samen met hun ontwerpteam of catalogusbouwer het stappenplan van aankoop tot ontwerpfase volledig doorlopen. Voor velen een nieuw en uniek proces. Naast het ontwerpproces is het toetsen van het beeldkwaliteitsplan én het toetsen van de vergunningen een van de belangrijke stappen. Met als doel de uiteindelijke omgevingsvergunning. De stappen die zijn doorlopen zijn te vinden op de pagina Kavels. Naar verwachting verhuizen de eerste kavelkopers deze zomer naar hun nieuwe huis.

In het beeldkwaliteitsplan Westmade-Noord zijn de basisregels voor het ontwerp van de villa’s, de materialen, de buitenruimten en de overgang van privé- naar openbare ruimte vastgelegd, zodat het aansluit op de totale uitstraling van de nieuwe wijk Westmade-Noord. De kernwaarden voor het beeldkwaliteitsplan Westmade-Noord zijn: Ontspannen aan de kust, Ontmoeten en Oorspronkelijk. De stedenbouwkundige uitgangspunten zijn vertaald naar twee woonsferen: Duin en Polder. Van typisch koloniale kustarchitectuur aan de duinzijde tot meer landelijke architectuur richting het polderlandschap.

De verkoop van de 2e fase van Kavels Achter de Duinen met in totaal 9 kavels is in volle gang. In totaal zijn er 60 zelfbouwkavels in Westmade-Noord, die in fasen worden verkocht en bebouwd.

Leave a Reply